3 Aralık Dünya Engelliler Günü
04 Aralık 2023

Tüm dünyada engelli insanların sorunlarına dikkat çekmek ve onları daha iyi anlayabilmek adına toplumsal farkındalığın oluşturulması amacıyla, Birleşmiş Milletler tarafından “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” olarak kabul edilmiştir.

Engellilik, yalnızca engelli vatandaşlarımızı ve ailelerini değil, toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendiren, teşhisten iyileştirmeye, özel eğitimden rehabilitasyona, istihdamdan sosyal hizmetlere kadar genel bir anlayışla ele alınması gereken bir konudur.
    Hastanemizde  Dünya Engelliler Günü ve Sosyal sorumluluk uygulamalari kapsamında 22 Kasım Ağız ve Diş Sağlığı Haftası'nda İlçemizde bulunan Metin Sabancı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezine yapmış olduğumuz ziyarette çocuklarımızın agiz ve dis Sağlığı taramaları yapılmış , hastanemiz bünyesinde genel anestezi altında tedavileri planlanmıştır. 3 Aralık Dünya Farkındalık Günümüz Kutlu Olsun