Periodontoloji
14 Eylül 2023

Kurumumuzda periodontoloji uzmanı bulunmakta olup.

Mhrs randevu almak için TIKLAYINIZ...

Diştaşı,  tükürükte bulunan kalsiyum ve fosfat iyonlarının diş yüzeylerine çökelerek uzun süre kalması sonucu oluşan sert yapılardır.

Oluşumunda tükürükte bulunan kalsiyum ve fosfat iyonları etkindir. Diş taşlarının oluşmaması için ağız hijyenine dikkat edilmeli ve bakteri plakları plakların etkin bir biçimde temizlenmelidir.

Periodontitis; diş ve dişi destekleyen dokuların periodontal ligament, çene kemiğinin yıkımıyla oluşan iltihabi bir hastalıktır. Periodontitisin temel nedeni bakteri plağıdır ve mekanik olarak temizlenerek tedavi edilebilir. Bunun yanında sistematik faktörler, genetik ve çevresel faktörlerde hastalığın oluşmasında etkendir.

Toplumda yaygın olarak rastlanan periodontal hastalıkların ilk belirtisi dişeti kanamalarıdır. Hasta diş eti kızarık, şiş ve parlak yüzeylidir. Bu belirtilerle birlikte ağız kokusu, dişetinde kanama kaşınma hissi, dişlerde hassasiyet görülür.

Periodontal hastalıklar her yaşta insanı farklı şekilde etkileyebilmektedir. Çoğu zaman hastalık herhangi bir şikâyet oluşturmadan sinsice ilerleye bilmektedir.

Periodontal tedavinin ana amacı sağlıksız görünen dişleri ağızda tutmaktır. Hastalığın tipine göre değişik tedaviler uygulanmaktadır. Bunlar;  ağız hijyeni eğitimi, diş taşı temizliği, ileri vakalarda kök yüzeyi düzleştirilmesi ve mukogingival operasyonlar olarak basitce özetlenebilir.

PERİODONTOLOJİ UZMANLARIMIZ


UZM. DT.MERVE ÖZALP AYAZ
 UZM. DT. MELTEM ALTUN KAPLAN
 UZM. DT. HURİYE  ÇAKIR
 UZM. DT. MUSA ALDIKAÇTI
 UZM. DT. CANSU  BÜŞRA DEMİRTÜRK
  UZM. DT.ONUR CANPOLAT